CSAK A DUMA! – Szöveges feladatok

Mi a probléma?

Amint meglátod, hogy egy matek feladat leírása egy sornál hosszabb, már tudod is, hogy szöveges feladattal találtad magad szemben, rögtön megnő a pulzusod, lever a víz. Pedig a számolós feladatokban jó vagy, de ha szöveges leírásban kapod meg a feladatot, nem tudod, hogyan is állj neki, milyen módszereket kellene alkalmaznod, hogy jó úton indulj el.

Miért probléma?

Ez a bizonytalanság teljesen leblokkol, és ideges leszel tőle. Sőt már előre rettegsz, mert tudod a feladatok közt ugyis ott lesz. Igazságtalannak érzed, hogy tudod a matekot, de a szövegértésen csúszik el a felvételid vagy egy dolgozat eredménye. Márpedig a felvételi feladatok összeállítói nagyon jól tudják, hogy ez a gyenge pontod, ezzekkel a feladatokkal lehet kiszűrni kik az igazán jók matekból, ezért szívesen ágyazzák be a feladatokat többsoros leírásba, ami így úgy hat rád, mintha rejtjelezett üzenetet kellene megfejtened.

Mi a megoldás?

Ahhoz, hogy magabiztosan szembenézz a „matek rémével”, a szöveges feladatokkal, most megérkezett a tökéletes megoldás, nem kell mást tenned, csak részt venni ezen a kurzuson, és megkapod azokat a módszereket, melyekbe kapaszkodhatsz, így könnyen megoldhatóvá vállik a feladat, azaz tudni fogod dekódolni a rejtjeles üzenetet. 

Miért foglalkozz ezzel?

Ha elvégzed a kurzust, a felvételi feladatsorban, de akármilyen dolgozatban is rögtön fogod tudni, melyik módszert kell elővenned a tudásraktáradból, hogy könnyen átláthatóvá váljon a feladat , azaz dekódolni tudod majd rejtjeles üzenetet. Így a zsebedben lesz az  a szuper-erő, melyel legyőzheted a vetélytársaidat.

Miért most?

Mert rengeteget készültél az elmúlt időszakban és vélhetően már jó sok felvételi feladatot megoldottál. Mostanra te is látod, mi a gyenge pontod! Most még időben vagy hogy a felvételiig megerősítsd a tudásod és megszerezd a kellő magabiztosságot a szöveges feladatokban is! 

Kinek szól a kurzus?

Mindenkinek, aki fél a szöveges feladatoktól, de elsősorban és kiemelten a felvételire készülő nyolcadikosoknak.

Mentorált kurzus? Az meg mi?

Saját tempódban dolgozhatsz, de mentori támogatással.

Végig tudni fogod, merre haladj!  Az oktatóanyag felépítése nagyon egyszerű, önállóan, saját tempódban tudsz vele dolgozni, egy rendkívül egyszerű, percek alatt átlátható felületen. Munkádat figyelemmel kisérjük, visszajelzést adunk a haladásodról. A feladatokhoz részletes megoldást is adunk, de ha bárhol elakadsz, azonnal ott termünk, és segítünk magyarázattal, iránymutatással, lelki támogatással! 🙂

A témakörök feldolgozásához az alábbi segítségeket kapod

  • Oktatóvideók
  • Témavázlatok
  • Nyomtatható feladatlapok levezetett megoldásokkal
  • Online Szabadulószoba – Játékos interaktív feladatokkal
  • Záróteszt- levezetett/videós megoldásokkal -tanári értékeléssel
  • A nyolcadikos szöveges felvételi feladatok típusonkénti gyűjteménye-levezetett megoldásokkal és megoldásvideókkal ( Normál vagy Extra csomag)
  • Típushiba kereső teszt (Extra csomag)
  • Mentorálás