CSAK A DUMA! – Szöveges feladatok


Mi a probléma?

  Amint meglátod, hogy egy matek feladat leírása egy sornál hosszabb, már tudod is, hogy szöveges feladattal találtad magad szemben, rögtön megnő a pulzusod, lever a víz. Pedig a számolós feladatokban jó vagy, de ha szöveges leírásban kapod meg a feladatot, nem tudod, hogyan is állj neki, milyen módszereket kellene alkalmaznod, hogy jó úton indulj el.

Miért probléma?

Ez a bizonytalanság teljesen leblokkol, és ideges leszel tőle, sőt már előre rettegsz, mert tudod a feladatok közt úgyis ott lesz. Igazságtalannak érzed, hogy tudod a matekot, de a szövegértésen csúszik el a felvételid vagy egy dolgozat eredménye. Márpedig a felvételi feladatok összeállítói nagyon jól tudják, hogy ez a gyenge pontod, ezzekkel a feladatokkal lehet kiszűrni kik az igazán jók matekból, ezért szívesen ágyazzák be a feladatokat többsoros leírásba, ami így úgy hat rád, mintha rejtjelezett üzenetet kellene megfejtened.

Miért foglalkozz ezzel?

Vélhetően már jó sok felvételi feladatot megoldottál. Mostanra te is látod, mi a gyenge pontod! Most még időben vagy hogy a felvételiig megerősítsd a tudásod és megszerezd a kellő magabiztosságot a szöveges feladatokban is! Ha elvégzed a kurzust, a felvételi feladatsorban vagy dolgozatban is rögtön fogod tudni, melyik módszert kell elővenned a tudásraktáradból, hogy könnyen átláthatóvá váljon a feladat, azaz dekódolni tudod majd rejtjeles üzenetet. Így a zsebedben lesz az  a szuper-erő, mellyel legyőzheted a vetélytársaidat.
>

Mi a megoldás?

Vélhetően már jó sok felvételi feladatot megoldottál. Ahhoz, hogy magabiztosan szembenézz a „matek rémével”, a szöveges feladatokkal, most megérkezett a tökéletes megoldás, nem kell mást tenned, csak részt venni ezen a kurzuson, és megkapod azokat a módszereket, melyekbe kapaszkodhatsz, így könnyen megoldhatóvá válik a feladat, azaz tudni fogod dekódolni a rejtjeles üzenetet.

Kinek szól a kurzus?

Mindenkinek, aki fél a szöveges feladatoktól, de elsősorban és kiemelten a felvételire készülő nyolcadikosoknak.

Hogyan?

 • Átnézzük a szükséges alapokat,
 • gyakoroljuk a matematika szövegek értelmezését,
 • megismerjük a modellezési technikákat,
 • begyakoroljuk a mérlegelvet,
 • áttekintjük a típusfeladatokat + megkapod a felvételin előforduló összes szöveges feladat levezetett és videós megoldását. 
 

Mentorált kurzus? Az meg mi?

Saját tempódban dolgozhatsz, de mentori támogatással.
Végig tudni fogod, merre haladj!  Az oktatóanyag felépítése nagyon egyszerű, önállóan, saját tempódban tudsz vele dolgozni, egy rendkívül egyszerű, percek alatt átlátható felületen. Munkádat figyelemmel kisérjük, visszajelzést adunk a haladásodról. A feladatokhoz részletes megoldást is adunk, és ha bárhol elakadsz, azonnal ott termünk, és segítünk magyarázattal, iránymutatással, lelki támogatással! 🙂

A témakörök feldolgozásához az alábbi segítségeket kapod

 • Oktatóvideók
 • Témavázlatok
 • Nyomtatható feladatlapok levezetett megoldásokkal
 • Online Szabadulószoba – Játékos interaktív feladatokkal
 • Záróteszt- levezetett/videós megoldásokkal -tanári értékeléssel
 • A nyolcadikos szöveges felvételi feladatok típusonkénti gyűjteménye-levezetett megoldásokkal és megoldásvideókkal ( Normál vagy Extra csomag)
 • Típushiba kereső teszt (Extra csomag)
 • Mentorálás

Vélemények a kurzusról

„Sokat tanultam, megtanultam hogyan kell átírni a szöveget algebrai kifejezésekkel. „

„Nagy segítség volt számomra, és a feladatok mögötti logikát is jobban megértettem.

„Önállóan tudott haladni, és a visszajelzések mindig feldobták. A szöveges feladatok kevésbé mentek, és mikor láttuk a hirdetést megmutattam, és ő kérte, hogy fizessem be. Megérte, a felvételin minden szövegest meg tudott csinálni.

Nagyon jók voltak az egyes lépések, ahogy felépült a tananyag. Napról-napra látszott, hogy helyére kerültek a dolgok. Jól rávilágított a rövid kérdésekkel a témák buktatóira. Nagyszerű volt a típusfeladatok megoldásaira adott módszerek bemutatása. Mindenképp hiánypótló volt.”

“Egy rendszert adott a néha zavarbaejtően bonyolultan megfogalmazott feladatok megoldásához. Nagyszerű volt a tanári visszajelzés. Sikerült személyessé tenni a folyamatot. Rengeteget segített a fejlődésben.”

„Szuper volt, a fiamnál ez hozta meg az attörést a szöveges feladtok terén és ezért sikerült mindet megoldania a felvételin”

„Szuper volt, a legjobb befektetésünk, a fiam max pontot kapott az összes szöveges példára.”

„Rendkívül jól felépített a tematika, kellően inspirálóak a feladatok, főleg a szabadulószoba. Nagyon jó, hogy alkalmas önálló tanulásra, de van tanári kontroll és van lehetőség kérdezni. A feladatlapok megoldása nagyon informatív, pontosan meg lehet érteni, hogy hol akadt el valakinek a gondolatmenete. Külön pozitív élmény, hogy minden témazáró után jöttek a bíztató visszajelzések, még a felvételi előtti napon is. Végig éreztük, hogy ott van a támogatás és a figyelem a háttérben. Köszönjük!”

„Nagyon sokat segített a szöveges feladatok megtanulásában. A felvételiben minden szöveges maximális pontszámú lett.”

„Csak ajánlanám mindenkinek mert az oktató videók részletesek meg érthetők a kinyomtatható vázlatok hasznosak és átláthatók a játékok ötletesek, újra kezdhetők akárhányszor, a villámteszt kicsit stresszes, de legalább felkészít a stresszhelyzetre és a záróteszt feladatai kissé nehezek, de sokat lehet belőle tanulni. Összességében egy jól felépített kurzus.  

Nem kicsit segített, hanem nagyon! A szöveges feladatok megoldása simán ment, úgy, hogy előtte sokszor el sem jutott az egyenlet felírásáig. „

„Köszönetemet szeretném kifejezni a rendkívül jól, szisztematikusan felépített kurzusért!

„Ahhoz, hogy ezek a típusfeladatok ne okozzanak gondot, el sem tudnék képzelni jobb kurzust!”

 

Kérdésed van? Keress bátran!